Bohem Erkek Giyim Nedir?

Bohem Erkek Giyim Nedir?



Bohem, bir yaşam tarzıdır! Tekstilden ev dekorasyonuna, ev dekorasyonundan günlük aktivitelerinize kadar hayatınızı şekillendiren bu tarz, artık son yıllarda herkesin tercihi olmaya başladı. Bohem stili, herhangi bir cinsiyete ya da yaşa indirgenemez. Kim olursan ol bohem tarz senin özgür ruhunu ifade etme biçimindir. Fransa’nın aydınları tarafından benimsenen daha sonraları da tüm dünyaya yayılan bu stilin temelinde özgürlük yatar. Hayatlarının her alanında özgür olmaları gerektiğini düşünen aydınlar, bunu kıyafetlerine de yansıtmışlardır. Bohem tarz hem özgür hem de şık olmak için doğru bir adres.           

Moda endüstrisi genellikle kadınlara yönelik parçalar üretmekte ve kadınların şıklığı ile daha fazla ilgilenmektedir. Fakat son yıllarda erkeklerin bu konuda ciddi bir arayışı olduğu gözlenmektedir. Bu noktada Clandestino devreye girer. İlk kurulduğu yıldan beri hem erkek modasına hem kadın şıklığına önem veren Clandestino, erkeklerin ilgisini oldukça çekmektedir.

Uzun Kollu Omuz Detaylı Erkek Gömlek - Turkuaz

 

Erkek Bohem Tarz Giyim Moda Sektöründe Nasıl Yer Edindi?

 

Erkek bohem tarzın öncesinde erkek modasının genel olarak neye önem verdiğini, nasıl ortaya çıktığını bilmek gerekir. Aslında Fransız Devrimi zamanına kadar gerek ülkemizde gerek dünyada erkeklerin giyim tarzı belirgin bir biçimde ilgi çekiciydi. Birden fazla takım elbise seçenekleri, şapka modelleri, kol düğmeleri ve kravatlar; farklı kumaşlar ve renklerle erkekler kendi modalarının varlığından söz ettirebiliyorlardı. Fakat 90’lar ve sonrasında, özellikle de yirmi birinci yüzyılda her şey değişince erkek modası bu değişimin içinde sönük kalmaya başladı. Moda sektörü, kadını öncelemeye başlayınca erkek giyimi ister istemez arka planda kaldı.

Tam da bu noktada bohem tarzın etkileri yeniden açığa çıktı. Çünkü bohem tarz hem kadına hem de erkeğe aynı anda hitap etmeyi başarabiliyordu. Bunun yanı sıra ürettiği unisex kıyafetler sayesinde zevkleri ve renkleri de cinsiyetler arası kullanıma sundu. Böylece erkeklere dair bir modadan, yıllar sonra tekrar bahsedilmeye başlandı.

 

Peki Bohem Tarz Nedir Merak Ediyor Musun?

 

Bohem, Fransız Devrimi sonrasında ortaya çıkmış bir akımdır. Bohem tarz, adını tarihte yeri olan bir topluluktan alır. Bu topluluklar anı yaşayan, yerleşik bir yaşantısı olmayan, sürekli gezen ve giyimlerini de buna bağlı olarak belirlemiş topluluklardır. Bohem toplulukların bu yaşam şekillerinden dolayıdır ki en değerli hazinesi özgürlükleridir. Her ne olursa olsun özgürlüklerinden asla ödün vermezler. Bohem tarz da bu nedenle seni belirli bir kalıpta sıkıştırmayı değil seni olabildiğince özgür bırakmayı hedefler. Eğer sen de kalıplara sığmayan, kendi başına buyruk ve istediklerini yaşamakta özgür hisseden biriysen bohem tarz tam sana göre! Çünkü bu tarzın içinde dilediğin her parçayı dilediğin başka bir parçayla özgürce birleştirebilirsin. Bu noktada rahatına düşkün ve aynı zamanda özgün olmak isteyen erkeklerin uğrayacağı tek adres Clandestino olacaktır.

Bohem tarz, aradan yıllar geçse bile güncelliğini koruyan ve her sezonda kendine yer bulabilen bir tarzdır. Konu moda olunca, insanların çoğunda oluşan bir algı vardır; modanın kadınlara özgü bir şey olduğu. Oysa durum asla böyle değildir. Giyimin olduğu her yerde modadan söz edilebilir. Bu durumda modanın kadınları ilgilendirdiği kadar erkekleri de ilgilendirdiği su götürmez bir gerçektir. Hatta farklı tarzlara duyulan ihtiyaç erkeklerde, kadınlarda olduğundan daha fazladır. Çünkü moda sektörü kadınlara yoğunlaşmakta, erkekleri unutmaktadır. Bu durumda da erkekler bir süre sonra sürekli aynı şeyleri giymekten sıkılırlar. Bu nedenle de farklı kıyafetler arayışına girerler.

Bu arayışlarını sonlandırabilecekleri en iyi tarz ise bohem tarzdır. Çünkü bohem tarzın çeşitliliği yalnızca kadınlara özgü değildir. Erkek bohem giyim sektörü, senin ne istediğini bilerek hareket eder. Erkek bohem giyim, kadınlar tarafından olduğu kadar özellikle günümüzde erkekler tarafından da oldukça yoğun ilgi görmektedir. Bir erkek olarak girdiğin her mağazadaki kıyafetlerin hep aynı model ve klasik renklerden oluştuğundan yakındığını biliyoruz. İşte tam da bu noktada Clandestino, bohem erkek giyim tarzıyla sana yol gösteriyor. Bohem giyim erkek kıyafetlerinin de oldukça sıra dışı ve özgün olabileceğini, erkeklerin de bohem giyim ile güzel bir tarz yakalayabileceğini iddia ediyor. Bize kalırsa bu iddiasında da yanılmıyor!

Bohem tarzı erkek giyim, en az bohem tarzı kadın giyim kadar renkli ve çeşitlidir. Bohem erkek giyimde en çok bohem erkek gömlek, bohem erkek pantolon ve erkek şalvar modelleri öne çıkar. Bohem gömleklerin farklı kalıpları sayesinde dilediğin her ortamda ve her mevsimde gömlek giyebilirsin. Böylece kendi tarzından ödün vermemiş olursun. Pantolonların ise adeta sana özgü bir tarzı var. Dilersen bol dilersen dar modelleri inceleyerek kendine en çok yakışanı belirleyebilir ve kombinlerini tamamlayabilirsin. Pantolonların dışında özellikle rahatlığı ve farklılığı bir arada görmek isteyenlerden isen kesinlikle şalvarları denemelisin. Şalvarlar hem spor kombinlerle hem de gömleklerle seni oldukça sıra dışı gösterebilir. Deri parçaları, batik desenler, renkli çiçekler ve desenler erkek bohem giyim tarzının temsilcisi olan modeller olarak karşımıza çıkıyor. Clandestino, bohem tarzın yalnızca modellerinde çeşitliliğe gitmekle kalmıyor, sana farklı kumaş türleriyle de dilediğin rahatlığı seçme şansını veriyor.

Düğme Detaylı Modern Erkek Şalvar - Siyah

 

Bohem Erkek Giyimde Kombin Yapmakta Zorlanıyorsan Buraya Göz Gezdirebilirsin

Bohem erkek giyim özgünlük konusunda ve çeşitlilik konusunda sana geniş bir yelpaze sunuyor. Fakat biliyoruz ki erkeklerin bir diğer sorunu da parçaları birbiriyle kombinleyememek. İşte bu noktada da bohem tarzın avantajı sana kolaylık sunuyor. Çünkü bohem tarz, kendi başına bir tarz olmanın ötesinde senin tarzını ifade etmeyi amaçlıyor. Bu da dilediğin herhangi bir bohem tarz kıyafeti, yine dilediğin herhangi bağımsız bir parçayla kolayca kombinleyebileceğin anlamına geliyor. Bazen yalnızca bohem bir aksesuarla bile oldukça farklı görünebilirsin. İşte bohem tarzın dokunuşu bu kadar büyük bir etkiye sahip.

Bohem erkek giyim, bu tarza olan bütün önyargıları kırarak sana her zaman ve her yerde bu parçaları kullanabilme imkânı da sunuyor. Eğer resmi bir işte çalışıyorsan ya da bir iş toplantısına gideceksen bohem erkek gömlek modellerini ve bordo, kahverengi gibi renkleri tercih ederek klasik bir şıklığın ötesinde bir tarz elde edebilirsin. Aynı şekilde bohem erkek pantolonlarını da şık aksesuarlarla tamamlayarak tarzını özgün bir noktaya taşıyabilirsin.

Clandestino her kıyafette olduğu gibi gömlekte de seni özgün modelleriyle karşılıyor. Hâkim yaka ve bisiklet yaka gömlek modelleri, seni tek tip olmaktan uzaklaştırıyor ve tercihi sana bırakıyor. Klasik gömleklerden farklı model ve kesimlerde gömleklere kadar sana geniş bir yelpaze sunuyor. Bu yelpaze sayesinde tarzını gerek iş toplantılarında gerek akşam yemeklerinde gerekse günlük yaşamda bir adım öne çıkarıyor.

 

Özgün Parçalar ile Farklılığını Ortaya Koy

Erkek bohem giyimde tarzını özgünleştirmene yardımcı olarak bir diğer parça da şüphesiz ki deriler. Deriyi istersen aksesuar olarak istersen ceketlerinde istersen pantolonlarında kullanabilir, sana en uygun tarzı bu şekilde oluşturabilirsin. Özellikle deri ayakkabılar da kombinlerinde tamamlayıcı bir parça olarak oldukça şık görüneceklerdir. Deri pantolonların yanı sıra şalvarlar, dar kesim ve bol kesim pantolonlar, kapriler ve lastikli modelleriyle rahatlık ve şıklık arasındaki dengeyi kurmana yardımcı olan Clandestino, bu alanda da sana renk ve model bakımından fazlaca seçenek sunmuş durumda. Özellikle şalvarların rahat kumaşları, günlük hayatta ve özellikle de yaz mevsiminde senin kurtarıcı parçalarından bir tanesi olacak!

Otantik Erkek Balıkçı Pantolon - Yeşil

Bir erkek olarak kullanmaktan en keyif aldığın aksesuarın saat olduğunu biliyoruz. Bohem tarz kıyafetleri kullanırken uyumsuz olmasından korktuğun tek şey de eminiz ki saatlerin. O zaman sana müjdeli haberi verelim! Bohem tarz bir kombinle dilediğin saati kullanabilirsin. Şalvar ve bohem batik tişörtlerle spor saatlerini, kumaş rahat pantolon ve düz renk gömleklerle daha klasik saat modellerini kullanabilirsin. Bunun yerine bohem tarz bir saat satın almak da isteyebilirsin. Bu durumda işin daha da kolaylaşacaktır. Çünkü bohem saat modellerini ister klasik bir kombinle ister spor bir kombinle kolayca kullanabilirsin. Bohem asla sınır tanımaz!

Önceleri daha çok sanatçılar tarafından kullanılan erkek şal modelleri giderek herkes arasında yaygınlaştı. Özellikle ceketli kombinlerin vazgeçilmez parçalarından biri olan şallar, yaz kış kullanabileceğin türdeki kumaşları sayesinde her zamana ayak uyduruyor. Aynı zamanda bohem tarz şalların kombinleri birbirine bağlayabilmek gibi bir büyüsü de var. Klasik bir kombini bir şal kullanarak daha spor hale getirebilirsin. Aynı şekilde spor bir kombini bir şal kullanarak daha klasik bir görünüm elde edebilirsin. Bu nedenle bizden sana tavsiye, dolabında mutlaka bohem bir şal bulundurmalısın. Bu senin kurtarıcı parçan olacaktır.

Yazın gelmesiyle beraber daha cıvıl cıvıl ve efil efil kombinler istiyorsan Clandestino’nun yeni sezon çiçek desenli ince kumaş gömleklerini denemelisin! Hem renk skalasının genişliği hem de salaş ve dar model seçenekleriyle sana en uygun olanı dilediğin gibi kombinleyebilir ve girdiğin ortamlarda sana özgün bir tarzla dikkatleri üzerine çekebilirsin. Yazın bermuda şortun üzerine giyeceğin batik desenli bir tişörtü, bohem tarz bir terlikle tamamlayarak tarzını herkese yansıtabilirsin. Hem günlük hayatında hem de tatile giderken kullanabileceğin bu kombin seni hem serin tutacak hem de rahat hareket etmeni sağlayacaktır.

Eğer gömlek insanı değil de tişört insanı isen bu kez de seni Clandestino’nun birbirinden farklı bohem tişörtleri karşılıyor. Bohem tarzın temsili haline gelen çiçek desenli ve batik modellerin yanı sıra sade ve pastel tonlardaki tişörtler de sadelikten yana olanların gözde parçaları haline gelecek gibi görünüyor! 

Bohem giyimde erkeklerin kombinlerini öne çıkaracak önemli parçalardan biri ise bohem yelekler. Çeşitli renk ve boylarda senin için tasarlanmış bu yeleklerin sıradan bir kombinin üzerinde bile oldukça farklı duracağından emin olabilirsin. Koyu lacivert, kahverengi ve siyah renkleri daha klasik bir tarzı yansıtırken dilersen açık renk yeleklerle de kendi özgünlüğünü yansıtabilirsin.

 

Görünümüne Önem Veren Erkeklerin Tercihi; Clandestino

Erkeklerin çoğunlukla giyimine önem göstermeden eline ne bulursa giyip çıktığı düşünülür. Oysa durum hiç de böyle değildir. Hatta bazen erkekler, kadınlardan daha uzun sürede hazırlanır ve kıyafet seçme noktasında çok daha titizdirler. Clandestino, bütün bu önyargılardan sıyrılarak seni anlıyor ve bütün kıyafetlerini seni düşünerek tasarlıyor. Geçmiş zamanın modasını günümüze entegre ederek çalışıyor. Bu da senin eski görünmekten çok yeni modern görünmeni sağlıyor.

Erkek kıyafetlerinin her yerde aynı tarz olmasından sıkıldıysan kesinlikle adresin Clandestino! Tek tip olmaktan uzak, her bedene, her ruha ve her tarza uygun bohem erkek kıyafetleri ile Clandestino, her mevsim ve her alanda dikkatleri üzerine çekmeni sağlayacaktır. Clandestino’nun yeni sezon bohem erkek giyim modasını yakından takip etmek için www.clandestino.com.tr web site adresini takip edebilir, dilersen online alışveriş yapabilir ve web sitesine özel indirimlerden yararlanabilirsin! Kapıda ödeme seçeneğiyle ödemeni gerçekleştirebilir, dilersen kredi kartına taksit imkanıyla alışveriş yapabilirsin. Hızlı ve ücretsiz kargo sayesinde ürünlerine kısa bir süre içinde kavuşabilirsin. İnternet sitesi üzerinden kargo takibini gerçekleştirebilir ve kargonun nerede olduğunu, ne zaman eline ulaşacağını görüntüleyebilirsin. Clandestino’nun özgür dünyasına katılmak için web sitesini ziyaret etmeyi unutma!

← Eski Yazılar Yeni Yazılar →

ClandestinoBlog

RSS
İlkbahar Aylarına Damga Vuracak Bohem Şort Kombin İpuçları

İlkbahar Aylarına Damga Vuracak Bohem Şort Kombin İpuçları

Bohem şortlar, rahatlığı ve şıklığı bir arada sunan tasarımları ile ilkbahar aylarında vazgeçilmez parçalarınızdandır. Etnik şort ve etnik desen şort modelleriyle doğanın ve baharın canlılığını...

Devamını Oku
Bohem Pantolon Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Bohem Pantolon Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Rahatlık ve özgürlük ruhunu yansıtan bohem erkek pantolonlar, geleneksel pantolon anlayışını modern ve yenilikçi bir tarzla birleştirir. Bu pantolonlar, genellikle geniş kesimli ve renkli desenlere...

Devamını Oku