Bohem Moda İlkbahar-Yaz Sezonu

Bohem Moda İlkbahar-Yaz Sezonu

İlkbahar-Yaz Sezonu

Kuralları yıkan, boğucu sıcaklarda nefes aldıran, farklı, zarif bir İlkbahar-Yaz sezonu başladı. Bohem giyim bu sezon da sahip olduklarından söz ettirecek. Hatta dolabınızın vazgeçilmez kombinleri haline gelecek diyebilirsiniz.

 

İçindekiler

İlkbahar-Yaz Sezonunda Tercih Edilen Modeller ve Renkler

İlkbahara kadar ferah elbiseler, bu sezonda öne çıkıyor.

Bu bahar dökümlü uzun, çiçek desenli, renk renk, cıvıl cıvıl elbise koleksiyonunda yerini aldı. Renk sıkalası ise çok geniş. Toprak tonlarından tutun da pastel renklerin dansına kadar. Lila noktaları ise oh çekiyor. Derin yırtmaçlar da bol bol kullanılır. Asimetrik kesimler kadar düz sade çizgiler de bu yazın öne çıkanları. İster mini , ister uzun, çan kesim birçok seçenek bohem tarz konusunda ilham veriyor.

 

Yazın Vazgeçilmezi Kimonolar

Bir diğeri olmazsa olmaz ise kimonolar . İster plaj giyiminde tamamlama olarak, ister günlük yaşamda tercih etmek için bir çok şık tasarım var. Afrika savanalarından fırcasına coşkun renkler ile harmanlanmış ince detayları barındıran kimonolar aklınızı başınızdan almaya hazır. Rahatlıklarına zaten diyecek yok. Denizde, sokakta, akşam şıklığında tercih edebilirsiniz.

Geniş kesim pantolonlar baharın esintisinden yazın sıcağına ilk tercihlerden. Uzun bir süre jean rafa kalkıyor. Organik, terletmeyen kumaşlar sayesinde mis gibi bir sezon oluyor. Şalvarlar ise zamana meydan okuyor.Bol paça pantolonlarla da sık sık bu sezon karşılaşacağız. Vücuda oturan rahatlığın ön planda olduğu modeller içini serinletecek.

 

 

Sezonda En Çok Tercih Edilenler

Makrome elbiseler , büstiyerler , etekler plaj modası bu sezonun nabzını tutuyor . Ayarlanabilecek ölçüleriyle alternatifleri çoğaltması da tercih sebebi. Makrome sezon gözde malzemeleri kullanılır. Aksesuardan çantaya bir çok kategoride kullanılır bu yıl. Farklı örgü teknikleriyle detay yedileri memnun edecek. Uzun püsküller gününüze hareket katacak.

Dev hasır şapkaları unutmayalım. Yazının olmazsa olmazı, plaj modasının göz bebeği şapkaları sizi hem parçalara ayıracak yıkıcı etkilerinden koruyun hem de tarzınıza zerafet verecek. Fiyonklar ve boyutsal ayrıntılar ile canlılık kazandırılan hasır şapkalar uzun bir süre sizlerle anlayacağınız. Kavurucu sıcaklarda rahat bir sahil keyfi isteyenlere duyurulur.

Gömlekler bohem moda tarzının gözbebeği . Yaz kış farketmeksizin çeşitli kumaş ve kalınlık seçenekleriyle her sezon ana parçaları arasında yer alıyor. Bahar aylarının canlılığına bileşenleri veren çiçek desenli, asimetrik tasarımlı ya da düz renkli tercih edilen hafif parçaları çok seveceksiniz. Minimal desenler ve geometrik örgü modelleri de bohem şıklığı arasından diğer ayrıntılardan doğal olarak. Pastel tonlarında kullandığınız efil efil gömleklerinizi, capcanlı aksesuarlar ile tamamlayarak şıklığınızı ön plana çıkarabilirsiniz.

Etekler kadın bohem giyimde çok sık tercih ediliyor. Kışın kullanılan kalın kumaşlar yaz sezonunda yerini ipeksi dokulara, organik ince kumaşlara bırakıyor. Büstiyerler, gömlekler, uçuşan bluzler ile kombinlenen etekler hem rahat hissettirecek, hem de doğal bir şıklık verecek. Ofis yaşamında tercih edebilir ya da plajda 'happy hour' un tadını çıkarabilirsiniz.

 

İlkbahar-Yaz Sezonu Erkek Giyimde Tercih Edilenler

Erkek giyim de bu sezon bol alternatif barındırıyor. Baharın renkleri erkek giyimi de etkisi altına alıyor. Sakinlik sevenler için doğanın renkleri kullanılırken, enerjik hissedenler etnik desenli, iddialı parçaları tercih ediyor.

Gömlekler gözbebeği demiştik. Tabi ki erkek bohem giyimin de vazgeçilmezi. Bu sezonda rahat, terletmeyen, kullanışlı ve çabasız şıklık için geniş bir ürün yelpazesi var. Dolaplarda şimdiden yer açmakta fayda var.

Rahatlığından ödün vermek istemeyenler için kimonolar da tercih sebebi elbette. Kuralları bozan bir yıl olacak. Plaj modasında renk renk kimonolar karşımıza çıkacak.

Erkek bohem giyimde bol, hafif, salaş pantolonların asla modası geçmiyor. Bu haklı rahatlık kalıplara sığmaktan hoşlanmayanlar için kurtarıcı oluyor. Konforundan ödün vermek istemeyenler yaz sıcağında serinliğin tadını çıkartıyor.

Beyler bu yaz organik kumaştan şapkalar veya bandanalar ile şıklıklarını öne çıkaracak. Hasır şapkalar da elbette kullanılabilir. Standartlar kimin umurunda?

 

İlkbahar-Yaz Sezonu Aksesuar Tercihi Nasıl Olmalı?

Aksesuarsız  İlkbahar-Yaz sezonu olur mu? Tabiki hayır. Bu sezon kocaman parçalar yerine minimal, doğal, birim tekrar bir tarz öne çıkıyor. Bir çok küçük, zarif parçayı bir araya getirerek şıklığımızı tamamlıyoruz. Kolyeler, küpeler, bel zincirleri, halhallar yazın vazgeçilmezi olacak. Yüzükleri unutmayalım.

Bohem moda evlerimize de bahar tazeliği getiriyor elbette. Açık tonlar, organik malzemeden yapılan dekoratif ürünler evinizin havasını tazeleyecek.

Bohem ruhunu yaşayanlar için coşkulu bir sezona merhaba diyor, mutlu bir yaz diliyoruz.

← Eski Yazılar Yeni Yazılar →

ClandestinoBlog

RSS
İlkbahar Aylarına Damga Vuracak Bohem Şort Kombin İpuçları

İlkbahar Aylarına Damga Vuracak Bohem Şort Kombin İpuçları

Bohem şortlar, rahatlığı ve şıklığı bir arada sunan tasarımları ile ilkbahar aylarında vazgeçilmez parçalarınızdandır. Etnik şort ve etnik desen şort modelleriyle doğanın ve baharın canlılığını...

Devamını Oku
Bohem Pantolon Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Bohem Pantolon Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Rahatlık ve özgürlük ruhunu yansıtan bohem erkek pantolonlar, geleneksel pantolon anlayışını modern ve yenilikçi bir tarzla birleştirir. Bu pantolonlar, genellikle geniş kesimli ve renkli desenlere...

Devamını Oku