Hippi Nedir & Hippi Giyim Tarzı Nasıl Olur?

Hippi Nedir & Hippi Giyim Tarzı Nasıl Olur?

Moda rüzgarlarına yenik düşen ve tarihin tozlu sayfalarında kalan çok sayıda giyim stili oluyor. Ancak hippi tarz bunlardan biri değil! Her ne kadar günümüzde bu tarzı benimseyen ve layığı ile sergileyen kişilerin sayısı oldukça azalsa da hippi stili halen dimdik ayakta! İşte bu nedenle gelecek nesiller de hippi kıyafetleri ile tanışacak ve bunun bir giyim tarzından çok daha fazlası olduğunu keşfedecek gibi görünüyor.

İçindekiler

Hippi Tarzı Nedir?

İlk defa tanışanların aklından geçen soru hippi tarzı nedir oluyor. Hippi, 1960’lı yıllarda kendilerine ‘çiçek çocuklar’ diyen gençlerin yarattığı bir akımdır. Bu akım kısa zamanda kıyafetlere de yansıdı ve hippi; bir giyim stiline de dönüştü. Tahmin edebileceğin gibi hippi moda dünyasında rengarenk giyinmek, otantik stil ve hatta kimi zaman gotik stil ile karıştırılıyor. Oysa özgürlük, doğa ve sevgiyi her şeyin üstünde tutan bir felsefeye sahip olan gençlerin giyim tarzı çok daha farklı, çok daha spesifikti. Günümüzde bu tarzı kusursuz bir şekilde yansıtan kıyafetleri bulmak çok kolay olmasa da biraz uğraş, hippi giyimi net bir şekilde sergilemek için kafi olabiliyor.

Fırfırlı Midi Boy Hippi Tarz Etek

Hippi Giyim Tarzı Tarihçesi

Eğer hippi elbise gibi bu tarza uygun kıyafetleri anlamak istiyorsan öncelikle nam-ı diğer çiçek çocukları ve yaşam felsefelerini anlaman gerekiyor. Bu gençler tamamen özgürlük tutkunu olan, doğaya ve sevgiye aşık, politik görüşlerin tamamını ve savaşları reddeden kişilerden oluşuyordu. Komün hayatını savunan bu topluluk kısa zamanda doğada yaşamaya başladı ve ilk defa fark edildikleri yer de San Francisco oldu.

1950’li yıllarda temelleri atılan yaşam felsefesini özetleyen hippi kelimesini ilk kullanan gazeteci Michael Fallon idi. Hippi gençler, ucuz ve salaş kıyafetleri tercih etmeye başladılar. Nedeni ise hayatın her alanında olduğu gibi giyimde de tüm kalıpları, sınırlamaları reddediyor olmalarıydı. Özellikle hippi pantolon çeşitleri çok fazla talep görüyor ve çiçek çocukların büyük bölümü bu pantolonları giyiyordu. Kısa zamanda moda tarihinde önemli bir yer edinmeyi başaran hippi stilinin günümüzde de tercih ediliyor olmasına şaşırmamak gerekiyor. Çünkü hippi giyim stilinin bir ruhu, kendine has bir karakteri var.

Bohem Boydan Düğmeli Kısa Elbise

Hippi Giyim Tarzı Nasıl Olur?

Elbette hippi giyim tarzını yansıtabilmek için özel parçalar seçmek gerekiyor. Ancak çok sınırlı bir seçenek olduğunu söylemeyiz. Aynı zamanda bu tarzı benimseyebilmek için mutlaka hippi giyim mağazaları tarafından sunulan kıyafetlere yönelmek de gerekmiyor. Online sipariş sitemizde de bu tarza uygun pek çok parça bulabilirsin. Hippi giyim tarzı nasıl olur sorusunun yanıtını bu tarza uygun kıyafetleri sıralayarak verelim.

  • Yırtık kot pantolonlar ve yırtık denim şortlar hippi giyim tarzı için biçilmiş bir kaftandır.
  • Uzun ve bol kesime sahip olan, rengi çok parlak olmayan desenli elbiseler ile söz konusu tarzı net bir şekilde yansıtabilirsin.
  • Fırfırlı etekler, örgü etek ya da üst giyim ürünleri de hippi stilini yansıtıyor.
  • Şile bezinden üretilen bluzlar, gömlekler hippi stilinin günümüze kadar gelen esintilerinin bir eseridir.
  • Batik kıyafetlerin tamamını gönül rahatlığı ile tercih edebilirsin.
  • Çiçek desenli olan kıyafetleri de kullanabilir ve birkaç aksesuar ile tamamlayarak çiçek çocukların tarzını yaşatabilirsin.
  • İşlemeli olan kıyafetler de hippi stiline uygundur. Özellikle çiçek işlemeleri tercih edilirse stilini daha fazla ön plana çıkarabilirsin.
  • Geniş şapkalar ile etnik desenli kıyafetleri harmanlayarak hippi tarzını rahatlıkla oluşturabilirsin.
  • Elbette püsküllü kıyafetleri de unutmamak gerekiyor. Hippi stilinin vazgeçilmezlerinden biri de püsküllü kıyafetlerdir.
  • Asimetrik kesime sahip kıyafetler de listemizde yer alıyor. Çiçek çocuklar eskimiş kumaşları birbirine dikerek kendi kıyafetlerini yapıyordu. Bu esnada bir simetri elde etme amaçları yoktu. Asimetrik kesim kıyafetlerin işte bu nedenle hippi tarzına çok uygun olduğunun altını çizmeliyiz.
  • Hippi stilinin olmazsa olmazlarından biri de sandaletler, saç bantları ve büyük güneş gözlükleridir.

 

← Eski Yazılar Yeni Yazılar →

ClandestinoBlog

RSS
İlkbahar Aylarına Damga Vuracak Bohem Şort Kombin İpuçları

İlkbahar Aylarına Damga Vuracak Bohem Şort Kombin İpuçları

Bohem şortlar, rahatlığı ve şıklığı bir arada sunan tasarımları ile ilkbahar aylarında vazgeçilmez parçalarınızdandır. Etnik şort ve etnik desen şort modelleriyle doğanın ve baharın canlılığını...

Devamını Oku
Bohem Pantolon Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Bohem Pantolon Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Rahatlık ve özgürlük ruhunu yansıtan bohem erkek pantolonlar, geleneksel pantolon anlayışını modern ve yenilikçi bir tarzla birleştirir. Bu pantolonlar, genellikle geniş kesimli ve renkli desenlere...

Devamını Oku